lördag 2 februari 2008

Veckans spartips. Nummer 2

Då hade vi (äntligen) en ny helg och ett nytt spartips!

För några år sedan när jag delade en lägenhet med en kompis hade vi ingen fast telefoni utan bara våra mobiltelefoner. Till en början tyckte vi att vi klarade oss bra med dessa, men upptäckte tillslut att det fanns ett behov av att ha fast telefoni. Sen känner man sig ju mycket mer vuxen när man har det. När vi började titta runt på olika alternativ och började räkna på det hela kom vi fram till att det är rätt mycket pengar per samtal, detta mycket på grund av den fasta nätavgiften som ligger någonstans mellan 100-125 kr varje månad. Vi bestämde oss tillslut för att prova IP-telefoni. Detta för att det verkade vara ett mycket billigare alternativ.

Förra månaden fick jag den högsta räkningen på hemtelefonen någonsin sedan jag skaffat IP-telefoni. Den var på cirka 110 kr och den gällde för tre månader. Min månadskostnad blev då alltså ungefär 37 kr. Detta är en ganska stor skillnad mot när man hör kompisar som är nöjda när de har en månadskostnad upp mot 300 kr.

Det finns alltså rätt mycket pengar att spara genom att se över sin hemtelefoni.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken IP-telefoni använder ni nu och fungerar den bra? Vi har Bredbandsbolagets IP-telefoni. Det är rätt mycket strul med den faktiskt även om det är en billigare än Telia (svårt att få dyrare) så är den ju inte gratis. 49kr/månad + samtal. Vad har ni och hur fungerar det?

Marcus sa...

thomas biström:
Vi använder oss utav tele2. Det är några gånger som det inte gått att ringa till oss, men det kan lika gärna ha berott på att våran internetuppkoppling varit nere. Enligt tele2 ska man minst ringa för 69 kr per månad, men av någon anledning har vi ändå kommit undan billigare. Fråga mig inte varför :)