tisdag 24 juni 2008

Två små spartips

Tänkte bjuda på två små spartips. Det första handlar om kassar. Jag brukar när jag handlar använda mig utav tygpåsar istället för mataffärens plastkassar. Ibland köper jag dock en plastpåse för att jag behöver den till soppåse där hemma. Nu har jag dock slutat med det och istället köpt "avfallspåsar". Jag köpte ett paket med 25 påsar för 3,90 kr. Mycket billigare än att köpa 25 plastkassar för 1,50 kr/st.

Jag skrev en gång om att baka sitt eget bröd. Det var då en som skrev i kommentaren om att göra "Paulúns bröd". Det är en färdig mix som man bara blandar med vatten och sen in med det hela i ugnen och så får man bröd. När jag härom dagen var och handlade tänkte jag då prova detta, men då fanns inte den brödmixen. Istället köpte jag en annan brödmix som krävde jäst och vatten. Priset för detta var 16 kr och man fick två välsmakande limpor. Mycket bra, billigt, nyttigt och inte minst gott!

Det var två små vardagsspartips.

Jag har uppdaterat min lista över bloggar jag läser regelbundet. Nu är Tannbäcksläger 2008 och En e-handlares bekännelser med. Läs dessa om nu har lust!

Länk till mitt inlägg om att baka eget bröd: Veckans spartips. Nummer 9 (egentligen förra veckans)

10 kommentarer:

Thomas sa...

Jag har mailat dig kompis.

Anonym sa...

tannbackslager.blogg.se
Kanske den fräschaste bloggen just nu?:) Tack för hjälpen lillebror!

Anonym sa...

Den där bröd mixen måste jag testa. För det finns inge godare än nybakat bröd :)

Thomas sa...

Allvarligt Marcus menar du avfallspåsarna som blir fulla när man kastat ett bananskal i och sedan måste byta? Dom är vita och väldigt små?

De jag har sett fungerar bara för singlar som hämtar pizza på lokala pizzeran hela tiden (och inte får avfall som måste bort)

Marcus sa...

thomas:
Och jag har svarat!

miriam:
Ja, troligtivs! :)

destinationmiljonär:
Håller helt med. Hör gärna av dig om vad du tycker.

thomas:
Jag var rädd för att de skulle vara sådana små, men de fungerade bättre än väntat. Visst rymmer man säkert mer i en plastkasse, men skillnaden är hårfin. Du får komma på inspektion om du vill :)

konkardia sa...

Ett tips från mig är: om man behöver bilen för att ta sig till jobbet, ha alltid en kasse i bilen ifall du behöver handla innan du åker hem.

Marcus sa...

konkardia:
Mycket smart. Det händer ju faktiskt titt som tätt att man behöver handla direkt efter jobbet. Ska installera en kasse i bilen!

Magnus Persson sa...

Singlar klarar sig dessutom långt bara med de plastpåsar som man får när man handlar frukt och grönt i butiken.

Nyckeltalsmannen sa...

Mycket bra tips! Jag letar med ljus och lykta efter nya tips och ideer på vad man kan spara in på, och trodde att jag hade gjort det mesta, men det där med plastpåsarna var faktiskt en grej jag inte testat. Dock använder jag mig utav tygpåse ibland, men precis som du skriver så behöver man ju plastpåsar till soporna emellanåt.

Matias sa...

Att köpa soppåsar är alldeles underbart, brukar själv köpa dem från Lidl då de har haft bäst hållbarhet.